Онлайн магазин за велосипеди

bgbike.bg

Работата ми по онлайн магазин за велосипеди и аксесоари BGBIKE започна с инсталирането на фейсбук пиксел. Но определено не свърши там, а едва с това започна…

Bgbike е специализиран онлайн магазин за продажба на велосипеди и аксесоари. В стремежа си да предлагат качествени велосипеди на конкурентни цени, те се превръщат в един от лидерите на онлайн пазара в тази област.
Още в самото начало е редно да отправя своите благодарности за съдействието и търпението на собственика на магазина Георги Бадучев, също както на безусловната помощ на колегите от WebOps!

След обстоен одит на сайта, се стигна до заключение, че старата версия на системата, която се използва към момента, е достатъчно неизползваема, за да се интегрират възможностите на един модерен онлайн магазин. Липсата на responsive дизайн затвърди заключенията, тъй като е ясно, че към момента осезаемо по-голямата част от онлайн потребителите използват мобилни устройства, което предполага задължителна мобилна версия на самия сайт.
Миграцията извършихме от версия 1.5.6 към версия 2.1.0.1, като особено внимание обърнахме към продуктовата база, за да не се изгубят детайли по артикулите.

Създадохме задължителните robots.txt и sitemap, подходящи и съобразени със системата, които редом с адаптивния дизайн оказаха своето положително влияние върху индексацията на сайта в search конзолата, както и в позициите на търсачката.

По изискване на клиента, започнахме работа по създаване на два модула, свързани с начините за плащане през сайта – плащане с кредитни и дебитни карти и изплащане на лизинг. Възможността за плащане на лизинг е изцяло персонално решение и е създадено конкретно за проекта, като лизинговите компании са 2, а опциите за разсроченото плащане са показани както на продуктовата страница, така и при завършване на поръчката.
Плащанията с карти са вече възможни, благодарение на многобройните тестове и съвместната ни работа с банката, която предлага онлайн пос терминала.

След инсталиране на facebook pixel и настройване на pixel events вече е възможно по-фино сегментиране на аудиториите, също както и успешен ремаркетинг в facebook.

В следствие на успешната работа по сайта, миграцията, подобреното потребителско изживяване, обновяването на системата, обърнатото внимание на цялостното SEO, маркетинг и ремаркетинг в социалните мрежи, и упоритото приложение на инструментите на Google – резултатите се подобриха с повече от 15% в рамките на месец, като успешно отворихме вратите за развитие на магазина и извън страната!


Контакти

Свържете се с мен

 


Стара Загора
ул. Хаджи Димитър Асенов №87

 


+359 883 403 491

 


mupcku@gmail.com

 


stagg91

 

Ако имате каквито и да било въпроси, свързани с работата ми – не се колебайте да се свържете с мен!

Ще се постарая да отговоря на вашите запитвания максимално бързо 🙂

 

9 + 13 =