Онлайн магазин "За Човека"

zachoveka.com

Онлайн магазин “За Човека”zachoveka.com е проект, базиран на дългогодишния опит на неговите създатели, в продажбата на козметични продукти и парфюми. Фирмата е с над 20 годишна история на българския пазар за козметика, като през годините е имала няколко физически магазини, основно в град Стара Загора.

Идеята за излизането на онлайн пазара се заражда през 2015 година, когато колегите от Tendrik се захващат с не леката задача, да създадат изчистен сайт, базиран на OpenCart система, за парфюмерия и козметика с потенциал за най-големия такъв в страната.

Усърдната работа по развиването на магазина, както и личното ми участие, започва след една година (през ноември 2016), като е необходимо да поясня използването на множествено число в тази статия – то е заради изричното съдействие на целия екип на магазините, включително собственика Велизар Балабанов.

Първоначално наблегнахме изцяло на content-маркетинга. Обновихме страниците с информация, за това как се създава поръчка през сайта, добавихме обстойна информация за фирмата, както и контакти. Добавихме декларацията за поверителност, както и нужната нотификация за бисквитките, също така и информация относно връщане на стока.

Обобщено – цялата нужна информация на клиента.
С пускането на няколко статии стартирахме и развиването на козметичния блог на сайта. Към днешна дата, блогът има солидно количество информация и полезни съвети (описани подробно от нашите копирайтъри и част от компетентния ни персонал) изцяло свързани със света на здравето и красотата.

Най-тежката задача в целия проект (и към момента) остава поддържането на огромната номенклатура с продукти. Да, интернет познава и магазини с много повече от нашите продукти, но 10 000 артикула изискват определен подход (както технически, така и маркетингов), и във всеки един момент очакват своето нужно, отделено внимание. Дойде и момент, в който променихме цялата структура на менюто и категоризацията на продуктите, заради нуждата от по-лесно ориентиране в сайта.
Споменавайки техническите проблеми, с безпрекословната помощ на Tendrik се разрешиха доста такива. Не маловажно решение беше нужно за редовното и актуално обновяване на количествата на продуктите в онлайн магазина. Успяхме да добавим и много други функционалности в самата система, както и в дизайна, подобрявайки визията и потребителско изживяване.

SEO частта включва и въвеждането на meta данните за всеки един продукт, също както всички необходими тагове, обработка на изображенията на продуктите, добавяне на детайлни и оригинални описания на всеки артикул, категория и марка. Звучи кратко и лесно, но това е един от най-необходимите SEO елементи, които е нужно да бъдат изпълнени, за доброто позициониране на сайта в търсачките, а при такъв набор продукти – това е дълго и неизбежно.

Относно дигиталния маркетинг, първата задача беше обединяването на няколко фейсбук страници с името на магазина, също както създаването на профили в останалите социални мрежи като Pinterest, Instagram, Google+ (където регистрирахме бизнеса и на местно ниво, също както и направихме регистрации в други нужни продукти на Google като search console, analytics etc.). Подготвихме няколко изключително успешни фейсбук рекламни кампании, които задвижиха осезаемо колелото на продажбите и на трафика в магазина, за което отправям и благодарности към колегите от ValiVal.

Към момента магазина се развива и набира скорост главоломно. Стартирайки и рекламните кампании в AdWords (с помощта на колегите от advertisebg.com), трафика и приходите ежедневно обръщат цифрите в анализите, като за мен, както и за екипа на магазина, това съвсем не е края, а самото начало! Много важен фактор за развитието на онлайн магазина е устойчивия бизнес модел, който екипа на фирмата следва неотлъчно. Рядко срещано условие, но почти задължително, за успешно присъствие на онлайн пазара! 🙂

Магазин “За Човека” предлага на своите клиенти нужното внимание и обслужване не само във физическите си обекти, но и в онлайн магазина, което го прави изключителен в своето онлайн присъствие!


Контакти

Свържете се с мен

 


Стара Загора
ул. Хаджи Димитър Асенов №87

 


+359 883 403 491

 


mupcku@gmail.com

 


stagg91

 

Ако имате каквито и да било въпроси, свързани с работата ми – не се колебайте да се свържете с мен!

Ще се постарая да отговоря на вашите запитвания максимално бързо 🙂

 

9 + 7 =